Euroopan kartta Koneen säätiö
Arvokehä Suvaitsevaiset uudistajat Hyväntahtoiset säilyttäjät Individualistiset uudistajat Varovaiset säilyttäjät Opportunistit
Individualistiset uudistajat (22%)

Individualistisia uudistajia ohjaa voimakkaasti oma mielihyvä. Ryhmän uudistusmielisyys yhdistyy selkeästi omien päämäärien edistämiseen, he korostavat suoriutumista ja haluavat menestyä muita paremmin elämässään. Ryhmä koostuu kolmesta alaryhmästä:

  • Itsenäiset (4%) ovat aidon kiinnostuneita uusista asioista niiden itsensä vuoksi; ei siksi, että uudistukset parantaisivat maailmaa tai toisivat erityistä mielihyvää. Itsenäisten arvomaailmaa hallitsevat itseohjautuvuus ja virikkeisyys, joista jälkimmäinen on keskeisemmässä asemassa.
  • Individualistiset hedonistit (16%) ovat uudistajina itsekkäitä eli oma mielihyvä ohjaa heidän uuden etsintäänsä. Arvoista hedonismi ja virikkeisyys hallitsevat heidän arvoprofiiliaan.
  • Egoistien (3%) arvomaailmaa hallitsevat tasavahvoina kaksi arvoa, valta ja suoriutuminen. He pyrkivät olemaan parempia kuin muut sekä saavuttamaan tai säilyttämään valta-aseman sosiaalisessa järjestelmässä.
© Limor Oy 2010-2018 - martti@puohiniemi.fi - p. 0400 609 726