Euroopan kartta Koneen säätiö

Osta kirja

2. PAINOS TULOSSA

Suomalaisen arvomaailman muutos, globalisaatio ja ajan henki -kirjasta julkaistaan 2. painos elokuussa 2022

Toisessa painoksessa on edelliseen painokseen verrattuna kaksi lisäystä. Ensimmäinen lisäys visualisoi arvojen tasoerot ja arvojen tärkeydessä mittausten välillä havaitun vaihtelun. Tähän perustuvat kaikki kirjassa esitetyt analyysit. Arvojen tärkeyttä tutkitaan kirjassa kahdesta näkökulmasta. Arvokarttojen avulla nähdään, miten arvot muuttuvat järjestelmänä ja miten väestöryhmät siirtyvät kartoilla neljännesvuosisadan aikana. Lyhyemmillä seurantajaksoilla tutkitaan yksittäisten arvomuutosten kautta ajan hengessä tapahtuvia vaihteluita eri ryhmissä.

Toinen lisäys tarkentaa arvokonsensuksen eli arvoyksimielisyyden analyysia väestöryhmien tasolla. Arvokonsensus on käsitteenä tunnettu jo kauan, mutta tutkimuksissa sitä on hyödynnetty vain muutamia kertoja. Nyt sen avulla tutkitaan ensimmäistä kertaa arvomuutosta. Tulokset osoittavat, että muutokset väestöryhmien arvokonsensuksen tasossa ja siinä ilmenevässä vaihtelussa avaavat uuden näkökulman muutostilassa olevan suomalaisen yhteiskunnan tilaan. 

Lue kirjan esittely etusivulta

Kirja tulee myyntiin kova- ja pehmeäkantisina versioina sekä e-kirjana.

Toista painosta odotellessa aikaisempi painos on poistettu myynnistä.

Jos haluat saada ensimmäisten joukossa tiedon, kun kirja on tullut myyntiin, lähetä minulle sähköposti osoitteeseen martti@puohiniemi.fi

Osoitettasi ei käytetä muuhun kuin tähän tarkoitukseen.

 

 

© Martti Puohiniemi 2004-2022 - martti@puohiniemi.fi - ☎ +358 400 609 726